woordmerk

Gerda CabusGerda ‘Wica’ Cabus - is geboren op 30 november 1953 in Merksem. Als derde in een rij van vier was ze dé spring in het veld. Sinds haar jeugd heeft ze een grote interesse voor cultuur, reizen en fotografie. De eerste fotowedstrijd won ze toen ze 12 jaar was. Ook in Zandhoven is ze meermaals met haar foto’s in de prijzen gevallen.

Hoewel ze in haar jeugd graag tekende en schilderde is deze hobby jarenlang blijven sluimeren. Taal kreeg de bovenhand. Podiumkunsten waren en zijn nog altijd – weliswaar in mindere mate – haar ding. Geregeld staat ze op het podium tijdens theaterfestivals of treedt ze met CalamArt op voor culturele verenigingen, RVT’s, … Soms waagt ze zich aan het schrijven van teksten en poëzie. Oude sagen en vertellingen uit de streek of sprookjes probeert ze in een nieuw, modern jasje te stoppen.

Een paar jaar geleden is ze begonnen met aquarel. Eerst zelfstudie. Nu volgt ze al een tijdje een opleiding bij Françoise die lesgeeft bij Mariën-Bouwens. Water en lucht zijn onderwerpen die haar mateloos inspireren. Haar werk tekent ze met een W. Het is enerzijds een verwijzing naar ‘Vica’, de naam van haar grootmoeder. Anderzijds moest er een heksachtig tintje aan zitten. Vandaar dat de V een W is geworden: de W van Wica.