woordmerk

Lilian VerhaegenLilian Verhaegen - schilderijen recup-art poëzie - Lilian werd op 27 oktober 1951 in Mortsel geboren.  Dat tekenen en schilderen haar ding was, werd al snel duidelijk toen ze haar kamer een kleurrijk uiterlijk gaf.  Omdat een “degelijke” opleiding belangrijk was voor haar ouders, volgde ze regentaat. Haar nota’s en schriften stonden vol tekeningen en kleine gedichtjes: ze kwam immers uit een kunstzinnige familie die langs moeders kant kunstenaars als Jan Keustermans en langs vaders kant enkele talentrijke neven voortbracht.

Tijdens haar loopbaan in het onderwijs, bleef er echter weinig tijd over voor “kunst” en beperkte haar creativiteit zich tot een jaarlijks kerstkaartje, een zelfgemaakt klein kadootje of een kleurrijke schildering thuis op de muur.

Toen ze meer tijd kreeg, begon ze een opleiding bij Eliane Scheepers, volgde ze 5 jaar atelier bij Joop de Chêne en vervolmaakt ze zich nog steeds bij Liliane Helsen in Kaleidoscoop.

Naast haar grote werken over Antwerpen en de Schelde, een reeks potten en vazen, flessen en bloemen ontdekte ze recup-art en begon ze een collectie beschilderde houten voorwerpen uit de kringloopwinkel.

Zowel voor de schilderijen als de recup-art heeft ze een eigen stijl ontwikkeld. Bovendien krijgt elk schilderij een gedicht mee, gebundeld in drie boekjes.  Het vierde wordt in 2019 verwacht!