Lut WeggeLUT WEGGE - MIJN CREATIE-PROCES

Deze opent de dialoog tussen emotie, ziel en het lichaamsbewustzijn en creƫren de dynamiek in mijn creatief werk.

Vanuit mijn bezieling en scheppend vermogen ga ik de synergie aan tussen kleur en vorm.  Het witte doek is steeds een uitdaging, een verwachtingsvolle ontwikkeling van een nieuw belevingsproces.  Met passie stel ik een eigenzinnig kleurenpalet samen.  De eerste lagen zijn vol van kleur en deze zullen meestal eindigen in 3 tonen.  Doorheen de opvolging van dikke verflagen in afwisseling gaande met transparantie dringt zich langzaamaan een onbewust beeld naar de oppervlakte.

Er ontstaat een subtiele communicatie in mezelf.  Vanuit deze connectie volgt mijn penseel de impulsen van mijn gevoel. Het werk groeit verder naar zijn bestemming.  In rust herken ik zijn voltooiing.

ZINGEVING EN LEVENSKUNST

Vanuit de herkenning tijdens mijn creaties en wat het leven me spiegelt omarm ik het leven.  Zo wil ik ook een venster voor je openen tussen hemel en aarde. In een 'ogen-blik' kan je je laten raken om opnieuw de connectie te ervaren van wie je authentiek bent in je 'ZIJNSKRACHT'.

Wanneer je de aantrekkingskracht voelt voor een bepaalde sfeer in een werk, kan het een dimensionale sfeer in je oproepen, ontdek je jouw connectie in het eigen leven.

In synergie gaande met mij als creator kan het voor je een sacrale betekenis krijgen; Vanwege het herkend worden wie-je-bent ontdek je je eigen schoonheid.